Aardappels in het seizoen 2021

De aardappels komen dit jaar op het middelste stuk te staan gerekend vanaf de officiële ingang:

 

Denkt U eraan !!! staan de aardappels verkeerd dan gaan ze er beslist uit! Wist u dat? De universiteit van Wageningen onderzoek heeft verricht naar het effect van het hebben van een volkstuin. Oudere mensen die een volkstuin hebben zijn gezonder en fitter dan hun leeftijdgenoten zonder zo’n groen plekje. Volgens de onderzoekster zou de overheid in het kader van vergrijzing er goed aan doen de aanleg van volkstuincomplexen meer te stimuleren. Ze vergeleek volkstuinders van twaalf complexen met hun buren zonder volkstuin. De ouderen hadden opvallend meer lichaamsbeweging. Wat is de meest geteelde aardappel? De meest geteelde aardappel heeft 4n=48 chromosomen en is een tetraploïde plant, waarvan alle chromosomen van één plantensoort afkomstig zijn (autoploïde). Aardappels worden bijna altijd gekweekt van één enkele kloon met zo goed mogelijke genen. Alle 'bintjes' bijvoorbeeld zijn van één kloon afkomstig. Welke aardappelen zijn vastkokend? De aardappelen zijn onderverdeeld in de groepen vastkokend, bloemig en extra bloemig. Ook worden de typen besproken. Vastkokende: Accent, Nicola, Charlotte, Gwenne, Red Scarlet, Rosa, Desire, Eersteling en Opperdoeser. Een ronde, vastkokende aardappel heeft een fijne structuur en blijft tijdens het koken heel.
Dit bericht is geplaatst in Oogstappel. Bookmark de permalink.