Zaaikalender

zaaikalender_groente-kruiden
Geplaatst in Tips en Linken | Reacties uitgeschakeld voor Zaaikalender

Bivak weer open op 6 maart

Hallo allemaal, Zaterdag 6 maart gaat het Bivak weer open van 10.00 tot 13.00 uur.  
  • Wij hebben weer diverse koolsoorten, bietjes en andijvie.
  • Er mag maar 1 persoon per keer in, dit i.v.m. regelgeving van RIVM.
  • Er zijn ook aardappelen, Carolus is kruimig en Bellavita is als frieslanders. Er moet wel een mondkapje gedragen worden.
  • Het is niet toegestaan om met meer dan 2 personen op de tuin te zijn. Wordt u gecontroleerd door de handhavers zijn de gevolgen voor U zelf. U riskeert ook dat het terrein wordt afgesloten, in dat geval komt er ook een transactie voor de vereniging van de handhavers, deze wordt bij u in rekening gebracht. Als het complex wordt afgesloten geld dit voor een periode variërend van enkele dagen tot enkele weken. Dat houdt in dat uw vee mee naar huis moet en u heeft heel veel uit te leggen aan uw collega tuinders.
  • In het Bivak hebben wij diverse meststoffen o. a. Bloedmeel, dit is een stikstof, heel goed voor groente, aardbeien en druiven.
  • Ook is er Beendermeel, dit is een fosfor, dat is voor grotere opbrengsten. Binnenkort wordt er een nieuw toegangshek geplaatst, die dag is er geen toegang voor auto 's op het terrein.
  • Reglementair is het niet toegestaan om duiven te houden op de tuin. U heeft tot 15 mei de tijd om deze te verwijderen van het complex. Anders zijn wij genoodzaakt om passende maatregelen te treffen.
Groet Piet Albers.
Geplaatst in Het Bestuur | Reacties uitgeschakeld voor Bivak weer open op 6 maart

Aardappels in het seizoen 2021

De aardappels komen dit jaar op het middelste stuk te staan gerekend vanaf de officiële ingang:

 

Denkt U eraan !!! staan de aardappels verkeerd dan gaan ze er beslist uit! Wist u dat? De universiteit van Wageningen onderzoek heeft verricht naar het effect van het hebben van een volkstuin. Oudere mensen die een volkstuin hebben zijn gezonder en fitter dan hun leeftijdgenoten zonder zo’n groen plekje. Volgens de onderzoekster zou de overheid in het kader van vergrijzing er goed aan doen de aanleg van volkstuincomplexen meer te stimuleren. Ze vergeleek volkstuinders van twaalf complexen met hun buren zonder volkstuin. De ouderen hadden opvallend meer lichaamsbeweging. Wat is de meest geteelde aardappel? De meest geteelde aardappel heeft 4n=48 chromosomen en is een tetraploïde plant, waarvan alle chromosomen van één plantensoort afkomstig zijn (autoploïde). Aardappels worden bijna altijd gekweekt van één enkele kloon met zo goed mogelijke genen. Alle 'bintjes' bijvoorbeeld zijn van één kloon afkomstig. Welke aardappelen zijn vastkokend? De aardappelen zijn onderverdeeld in de groepen vastkokend, bloemig en extra bloemig. Ook worden de typen besproken. Vastkokende: Accent, Nicola, Charlotte, Gwenne, Red Scarlet, Rosa, Desire, Eersteling en Opperdoeser. Een ronde, vastkokende aardappel heeft een fijne structuur en blijft tijdens het koken heel.
Geplaatst in Oogstappel | Reacties uitgeschakeld voor Aardappels in het seizoen 2021